Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Op reis met Anne 


Naam: Anne Travel Foodie

Instagram: http://www.instagram.com/anne_travel_foodie

Website: http://www.annetravelfoodie.com 

Anne en haar Instagram

Op mijn website en Instagram-account deel ik vegetarische recepten, mijn reiservaringen en leuke restaurants en hotels in binnen- en buitenland.  

Food

Ik ben altijd of aan het eten, of aan het bedenken wat of waar ik ga eten. Ik ga slapen met zin in ontbijt en boek mijn vakanties vanwege de keuken van dat land. Ik ben er veel mee bezig dus. Mensen vragen zich vaak of hoe ik zo slank blijf als ik zo van eten hou. Maar van eten houden betekent niet dat je van ongezond eten houdt. Alhoewel ik vaak iets lekkers snoep, eet ik over het algemeen heel gezond. Ik eet vegetarisch, ongeveer 3 stuks fruit per dag en altijd genoeg groenten.  

Uit en thuis eten
Ik word graag verrast, dus ik ga graag ergens eten waar ik nog niet ben geweest en dan laat ik me ook nog eens meestal verrassen door de chef. Ook thuis kook ik zelden een maaltijd die ik al eens eerder heb gemaakt en probeer ik altijd wat nieuws. 
   

Belangrijk

Ik eet vegetarisch dus een goede vega-optie vind ik wel belangrijk. Ik lust alles, dus ze hoeven niet eens heel veel keus te hebben. Maar een salade geitenkaas als enige vegetarische optie kan anno 2019 echt niet meer!  

Lievelingskeuken 
Het Midden-Oosten staat met stip op 1. Ook vanwege de vele vegetarische en zelfs veganistische opties. Dit eet ik liever buiten de deur. In echte hummus of falafel gaat enorm veel tijd zitten namelijk! 
 

Foodspot

Eigenlijk kan ik er niet maar 1 kiezen, want ik heb veel foodspots waar ik fan van ben. Zelfs als ik alleen maar naar mijn thuisstad Tilburg kijk, zou ik niet 1 plek kunnen kiezen. Alles heeft zo weer zijn eigen charme. Maar als je naar Tilburg zou komen en maar tijd zou hebben voor 1 restaurant, dan zou ik je aanraden om naar de Houtloods te gaan. Bij de Houtloods krijg je namelijk letterlijk een blik in de pannen. De keuken staat midden in het restaurant en aan de marmeren bar eromheen kun je genieten van je lunch of diner. Het geeft echt een extra dimensie aan je gerecht als je ziet hoeveel moeite erin is gestopt. 
Het gebouw is ook prachtig. Gelegen in de opkomende Spoorzone vlak achter het centraal station is er bij de Houtloods een mooie combinatie gemaakt van oud en nieuw. 

https://houtloods.com/

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg   

Op de menukaart

De kaart is ingedeeld in smaken in plaats van in gangen. Er zijn er vier: licht, kruidig, rijk en zoet. Bij elke smaak heb je een vlees-, een vis- en een vega-optie. Aan jou de keus of je voor 2, 3 of 4 gangen gaat. De gerechten zitten qua grootte tussen een voorgerecht en een hoofdgerecht in, dus met 4 gangen heb je eigenlijk een 3-gangen menu op. De Houtloods is een goed voorbeeld van dat vegetarische gerechten wel enorm smaakrijk, lekker, origineel en mooi kunnen zijn.  

3 Foodspots

1. De Groene Chef in Tilburg is geweldig voor veganisten of mensen die glutenvrij eten. Ze laten zien dat je heerlijk kan eten en dat er veel meer mogelijk is dan een beetje sla met tomaat als je vega(n) en/of glutenvrij eet.
2. Café Cliché in Amsterdam is van tweesterrenchef Sidney Schutte. Je kunt hier terecht voor betaalbare gerechten uit zijn creatieve culinaire brein. Heerlijk eten; geen poespas maar wel echt lekker. Je ultieme comfortfood-maaltijd hier sluit je af met een van de goddelijke desserts.
3. Vegan Junk Food Bar; met inmiddels 4 locaties en een 5e op komst is de VJFB een populaire speler. Ik zou er zo 3 dagen op een rij kunnen eten want er staat zoveel lekkers op het menu. Echt een paradijs voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs. Zulke lekkere vegan kaas als hier heb je nog nooit gegeten en de vegan burgers zijn beter dan die van elke fastfoodzaak. 
 

Fooduitje

Er staat altijd wel een volgende trip op de planning, ik heet niet voor niks Anne Travel Foodie. Terwijl ik dit schrijf ben ik in Israël, over 2 weken ga ik naar Kopenhagen en in mei ga ik naar Londen, Belfast en de Ardeche. 

Etentje thuis

Meestal ga ik dan voor allerlei hapjes. Dat vind ik heel gezellig. Gewoon planken met van alles op tafel. Dan is er ook altijd voor elk wat wils; handig met dieetwensen. 


   

E-mailen