Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Eet smakelijk, Astrid!


Naam: Astrid Petit-Offermans
Instagram: https://www.instagram.com/bonapetit_food/
Website: www.bonapetit.nu


Astrid en haar Instagram

Aangenaam, ik ben Astrid Petit-Offermans! Sinds januari 2015 heb ik het geluk gehad dat ik van mijn passie mijn werk mocht maken: BonaPetit Food en Design … naast grafische vormgeving gespecialiseerd in food, blog ik over lekkere, maar ook zo gezond mogelijke recepten en maak hier bijzonder appetijtelijke beelden van. Ik wil aan mijn lezers laten zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt om heerlijke en eenvoudige gerechten te maken. Bourgondisch koken hoeft immers helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend te zijn als de meeste mensen denken!
Ik zit op Instagram sinds December 2014. Hier deel ik vooral foodfoto’s, maar ook foto’s van ons interieur of andere mooie foto’s.


Food
Ik sta op met food en ga bij wijze van spreken naar bed met eten. Als ik wakker word, denk ik al na over wat ik ga koken ‘s avonds.


Uit en thuis eten

Ik eet graag buiten de deur, voor de gezelligheid, maar ook om inspiratie op te doen. Ik probeer van elke maaltijd een feestje te maken.


Belangrijk

Het leukste van uit eten is, als ik echt verrast word. Gerechten, combinaties waar ik zelf nog niet ben opgekomen. Prijs/kwaliteit vind ik heel belangrijk.


Lievelingskeuken
Ik vind heel veel keukens lekker, al zou ik niet zo snel naar de Chinees gaan. Grieks vind ik 1x in de 3 maanden echt heerlijk. Italiaans kan ik altijd eten en tegenwoordig houd ik ook erg van de keuken uit het Midden-Oosten. Helaas zijn daar bijna geen restaurants van in de buurt.


Foodspot

Ik probeer graag af te wisselen met restaurants. Maar waar ik altijd graag ga eten is bij  brasserie Mijn Streek in Heerlen (https://www.mijn-streek.nl/). Ze gebruiken hier streekproducten en hebben een afwisselende kaart, naar het seizoen. Het restaurant wordt gerund door 3 enthousiaste jongens. Ze gaan binnenkort ook een vestiging in Maastricht openen.

Op de menukaart
Omdat de kaart wisselt, pak ik meestal een ander gerecht.

3 Foodspots

't Koffiehuuske, Heerlen (geen website)
Wyckercabinet, Maastricht: http://www.wyckercabinet.nl/
Bar brasserie Terworm, Heerlen: https://www.terworm.nl/restaurant/auberge-terras/

Fooduitje

Toevallig ga ik morgen en overmorgen uit eten. Morgen ga ik eten met mijn oud-collega's bij het 'Koffiehuuske'. Vrijdag ga ik samen met mijn man en vrienden het 8-gangen menu bij 'Kantien van Tous' nuttigen.

Etentje thuis

Ik wissel af met gerechten, probeer eigenlijk altijd weer iets nieuws te verzinnen. Heb ik daar echt geen tijd of inspiratie voor, dan maak ik waanzinnige kip uit de oven.

  

E-mailen