Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De truffels van Dagmar 


Naam: Dagmar

Instagram: Vertruffelijk.nl

Website: www.vertruffelijk.nl 

Dagmar en haar Instagram

Hi mijn naam is Dagmar (1980), ik woon in de gemeente Sittard-Geleen (Zuid-Limburg) en ik blog alweer bijna vijf jaar op mijn foodblog 'Vertruffelijk'. Je mag me ´s nachts wakker maken voor een gerecht met champignons, paddenstoelen en truffels, want daar ben ik gek op. Vandaar ook de naam Vertruffelijk. Op mijn foodblog vind je allerlei recepten trouwens, niet alleen met truffels! Ik houd erg van kleur en het gebruik van eetbare bloemen in een gerecht. Ik word hier zo vrolijk van! Instagram vind ik het leukste 'social medium' van dit moment omdat het zo inspirerend en interactief is. Een ontzettend leuke manier om te inspireren en geïnspireerd te worden. Ik probeer in alles wat ik voor vertruffelijk doe het leuk te houden en geen moeten. Daardoor ben ik niet dagelijks actief, maar dan ben ik dus even fijn met andere dingen bezig. Mijn foodblog is een serieuze, uit de hand gelopen hobby die ik met veel plezier en in alle vrijheid naast mijn leuke baan als professional in zorg en welzijn doe.  

Food

Gezellig samen eten verbindt, en met mijn recepten draag ik daar graag aan bij. Voor mij is er bijna niets fijners dan heerlijk samen genieten van een heerlijk gerecht. Of dat nou iets puurs en supersimpels is of fine dining. Met het juiste gezelschap smaakt het nog veel beter! Van alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft word ik heel blij! Sinds ongeveer een jaar ben ik bezig meer weloverwogen en voedzamere voedingskeuzes te maken en geniet ik bewuster van wat minder verantwoorde gerechten op speciale momenten. En dat genieten doe ik bewuster, maar echt niet minder :) 

Uit en thuis eten

Van uit eten gaan kan ik echt genieten, zeker in sterren- en fine dining restaurants. De totaalbeleving die voor mij bestaat uit het mogen krijgen van een gastvrij welkom, een mooi gedekte tafel, mooie en lekkere gerechten, verrassende smaakcombinaties, achtergrondmuziek, sfeer en bijpassende wijnen. En extra leuk om hiervan te genieten met andere foodies. Dan ben ik helemaal in mijn element. En de inspiratie die ik opdoe vind ik ook zo leuk, zowel de combinaties van smaken, verschillende (en nieuwe) kooktechnieken, presentatie, kleurgebruik in een gerecht of het gebruikte servies. Ik maak er een hele studie van, haha! Maar wat ik vooral doe is natuurlijk genieten :) Het is natuurlijk hard werken in de horeca en ook die kant ken ik, ik kan het daardoor extra waarderen!    Bij etentjes thuis stem ik e.e.a. af op het gezelschap, seizoen en bewerkelijkheid. Over het algemeen kook ik graag passend bij het seizoen, zo maakte ik in de herfst een keer zalm met pastinaakpuree en gebakken paddenstoelen met truffel als hoofdgerecht. Mijn signature voorgerecht is een erg lekkere carpaccio salade. Met truffelmayonaise natuurlijk. Een klassieker die de meeste mensen erg lekker vinden dus een leuke keuze voor een etentje thuis. Ik zorg dat ik iets maak wat ik goed kan voorbereiden en/of alleen à la minute hoef af te ronden. Iets wat het goed doet als toetje is mijn chocolademousse van bonbonbloc. Het liefste breng ik namelijk de tijd samen aan tafel door in plaats van in de keuken. Ik dek graag de tafel uitgebreid met mooi servies en glaswerk en ook een kaarsje en bloemetje ontbreken meestal niet. Net zoals in restaurants dus :)
 

Belangrijk

Als ik de keuze heb dan ga ik graag naar een wat fijner restaurant. Ik word blij als ik een niet al te uitgebreide menukaart online zie met producten van het seizoen. Dat betekent pure smaken met ingrediënten die op dat moment op hun best zijn. Ik ga niet elke week uit eten maar liever in een goed restaurant als ik wel ga. Maar ik ga ook graag met een vriendin gezellig bij een leuke brasserie eten. Het hoeft echt niet altijd sjiek te zijn, als het maar lekker, liefst vers en goed bereid is.  

Lievelingskeuken

Ik heb eigenlijk geen lievelingskeuken, uit elke keuken is er wel iets wat me aanspreekt en het is ook maar net waar ik op dat moment zin in heb.  

Foodspot

Onlangs heb ik voor het eerst gegeten bij restaurant Hunker in Sittard centrum en dat vond ik fantastisch. De totaalbeleving was helemaal top en voor mij klopte alles van ontvangst tot einde. Een feestje! Als je in de buurt bent raad ik je dit van harte aan! Op mijn foodblog vind je een uitgebreid bezoekersverslag, mocht je dat leuk vinden. 
www.restauranthunker.nl 
 

Op de menukaart

Restaurant Hunker serveert een verrasingsmenu, daar moet je natuurlijk wel van houden maar als dat zo is dan zul je niet worden teleurgesteld! Ik werd verrast met bijvoorbeeld een heerlijke tartaar van dorade met dragonolie en groene curry schuim. Ik moest me inhouden het bord niet af te likken (dat meen ik serieus). :)  

3 Foodspots
- Coffee Mundo The Library, Sittard
Een eigentijdse industriële koffie -hotspot waar een echte koffieleut zoals ik haar hart kan ophalen. Daarnaast hebben ze ook een kleine kaart waarvan ik je in elk geval kan aanraden om de NY style smashed avocado met fèta, tomaat, tabasco, koriander, gerookte zalm en een gepocheerd ei eens te proberen. Ik kom er graag, zeker in combinatie met een bezoekje aan de naastgelegen bieb. Zo lekker!
www.coffeemundo.com
  


- Restaurant MEDS, Sittard
Hier kom ik al sinds de opening om met enige regelmaat om te genieten van heerlijke ongekunstelde, pure maar zeker niet minder verfijnde Mediterraanse gerechten. De bijpassende wijnen zijn ook een echte aanrader. Dit restaurant is extra speciaal voor mij omdat mijn man en ik hier onze eerste officiële date hadden. Aanrader? De kalfskroketjes ... oef wat lekker! Andere aanraders: ossenhaas van de houtskoolgrill met truffeljus en de tortellini met langoustines en scampi met langoustinecrème. En oh, de tiramisu ... ! Het is elke keer moeilijk kiezen uit de gerechten op de menukaart!
www.restaurantmeds.nl
   - Down Under, Sittard
Ook een echte aanrader wat mij betreft! Gezellig, informeel, toegankelijk en met onwijs lekkere gerechten met een Australisch/Aziatisch tintje. Mijn persoonlijke tips: de chocoalde brownie (to die for) en de Australian steak sandwich met cranberry truffelmayonaise. Die laatste kun je ook als salade bestellen en die is ook al zo lekker. De burgers zijn ook ontzettend lekker. Hier eten mijn man en ik graag samen een hapje en het is elke keer een succes. 
www.restaurantdownunder.nl 

Ik weet dat ik maar drie mag noemen, maar ik ben ook fan van restaurant Frunk in Brunssum! Luuk Hoffman kookt de sterren van de hemel met zijn team en dat zie, ruik en proef je. Ook een echte aanrader! Luuk toverde een keer botermalse roodbaars met topinamboer (aardpeer) gratin en een schuim van mierikswortel op tafel. Die kan ik in mijn gedachten nog steeds proeven, wauw!  

www.restaurantfrunk.nl     


Fooduitje

Jazeker! In juni ga ik met familie culinair lunchen bij De Portier in Nijmegen en daar heb ik nu al zin in! Maar ik sluit zeker niet uit dat ik in de tussentijd alweer op andere plekjes heerlijk heb genoten, want ja, je bent een foodie of niet. :) O ja, ik wil heel graag binnenkort eten bij restaurant G7 in Sittard, na een mooi bezoek aan restaurant De Kolentip in Maasbracht van dezelfde eigenaren staat dit bovenaan op mijn uitgebreide foodielijstje. Lucky me, met zulke mooie restaurants in de buurt!  

Etentje thuis

Afgelopen kerst hebben we een voor ons typisch Limburgse feestmaaltijd georganiseerd met hulp van onze favoriete speciaalzaak Savelkoul uit Echt. We hebben een buffetje gebouwd in de keuken met bijvoorbeeld koude schotel, een visplateau, diverse sausjes, enkele vleesgerechten, stokbrood etc. En als dessert zowel een toetjesbuffet als een kaasplank. Aan de mooi gedekte tafel (waar ik me ook graag op uitleef) waar we met zijn allen uitbuikten na al dat lekkers kwam tenslotte een fles Portugese ijskoude zure kersenlikeur op tafel. Heerlijk!

E-mailen