Stylishbeeld-foodspots
Food en media

                            

Laura's Gent 

Naam: Foodie Gent (en Laura achter het scherm)

Instagram: @foodie_gent

Website: www.foodiegent.wordpress.com 

Laura en haar Instagram

Eten is altijd al een van mijn grote passies geweest, en toen ik in oktober van werk veranderde en enkele weken vrij had, was het het ideale moment om met die passie iets te doen. Ik begon met mijn blog Foodie Gent, waar ik vooral mijn favoriete eetadresjes in Gent in de kijker zet, en ook mijn eigen recepten.  

Food

Lekker eten staat voor mij gelijk aan genieten en is me ook van kleins af aan met de paplepel meegegeven. Thuis hebben mijn ouders een traiteur, dus toen al was ik gek van lekker eten, verse producten en koken met mijn papa. Nu kan ik er echt van genieten om uitgebreid te koken of snel iets in elkaar te flansen als het snel moet gaan.    


Uit en thuis eten

Beide vind ik echt plezant! Als ik iets ga eten op restaurant vind ik het steeds fijn om verrast te worden met smaken, kruiden of producten die ik nog niet ken of combinaties die ik nog niet heb geproefd. Dat geeft me energie en inspiratie om thuis ook aan de slag te gaan met nieuwe recepten. Het is niet altijd een feestje op tafel, maar als ik weinig tijd heb, ben ik absoluut fan van foodprepping! 

Belangrijk

Dat kan er heel erg van afhangen. Soms vind ik het leuk om de stad in te gaan voor een snelle hap zoals een hamburger of een pasta. Anderzijds vind ik het ook leuk om uitgebreider te gaan tafelen. Dan vind ik het belangrijk dat vooral de kwaliteit goed zit, en dat het zaken zijn die ik thuis niet zou maken. De prijs is voor mij op dat moment minder belangrijk, als het eten het ook echt waard is. :)    


Lievelingskeuken

Ik denk dat mijn lievelingskeuken toch wel Thais is. Ik ben verzot op de kruiden die ze daar gebruiken, en gefascineerd wat een lekkere dingen ze daarmee op je bord kunnen toveren. Ik ga het vaak eten, maar kook het ook vaak thuis. Indisch, Libanees en Marokkaans behoren ook tot de favorieten, alhoewel een goede Steak met frieten mij ook altijd smaakt. :)   

  

Foodspot

Enkele weken geleden ben ik gaan eten bij Beiruti in Gent (https://beiruti.eu/). Een lekkere Libanees met een overvloed aan lekker eten, maar vooral de sfeer en de gastheer zorgen ervoor dat je hier wilt terugkomen. Mijn favoriet van het moment dus! 

Op de menukaart

Heerlijk Libanees streetfood serveren ze. Als je gaat op vrijdag of zaterdag, is het met een discovery journey, en dan serveren ze allerlei heerlijke specialiteiten in tapasvorm om te delen. Wat je zeker moet proberen is hun humus met pistachenoten en granaatappel, baba ganoush; fatoush salad, mana’eesh, soujouk en falafels. En dat is nog maar een selectie van wat je moet proberen. :) 

3 Foodspots

Sowieso Beiruti, maar ook Kin Khao (http://www.kinkhao.be/site/), voor mij de lekkerste Thai in Gent, en ook Gast (https://www.gastgent.be/), die heel speciale tapas serveert met een menu die maandelijks wordt aangepast. Gast heeft ondertussen zijn restaurant in het Patershol gesloten, maar ze doen nu catering op verplaatsing. Ook een aanrader om uit te proberen als er feestjes worden gegeven, lijkt me!

Als je graag gastronomischer wilt gaan eten, kan ik Volta aanraden (https://www.voltagent.be/), die gebruiken zo’n lekkere smaakcombinaties, echt geweldig lekker!  

Fooduitje

Mijn volgende fooduitje wordt waarschijnlijk een brunch bij Cocotine in Gent. Alles wat op het menu staat zijn echte pareltjes en gewoonweg plaatjes om te fotograferen. Zeer instagramwaardig met al dat roze.    


Etentje thuis

Veel lekkere aperitiefhapjes of dipjes, een soepje, en dan meestal een grote stoofpot, curry of tajine die in het midden van de tafel staat zodat iedereen rijkelijk bediend kan worden. 

E-mailen