Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Naam: Liesbeth Buyse

Instagram: @lizzylizzblog

Website: www.lizzylizzblog.wordpress.com

 

Lizzy en haar Instagram

Ik woon en werk te Brussel. Een tweetal jaren geleden kreeg ik het idee mijn foto’s te stockeren op een website. Ik ben namelijk verzot op food photography en trek voortdurend foto’s van alles wat met eten te maken heeft. Vorig jaar startte ik met mijn foodblog op instagram. Ah ja... ik heb ook een zwak voor katten en bloemen. Die zie je dus ook regelmatig in mijn beelden en verhalen opduiken. Food

Ik kan me volop uitleven in de keuken en geniet 100% van het bereiden van smaakvolle gerechten die voor iedereen toegankelijk zijn. Uren in de keuken doorbrengen is dus absoluut geen straf voor mij. Ook van buitenshuis eten kan ik zo genieten. Je bent een foodie of je bent het niet hé?!


Uit en thuis eten

Buitenshuis eten? Staat gelijk aan leuke plekjes en nieuwe gerechten ontdekken. En natuurlijk “lots of” foto’s nemen van al die creaties. Ja ik ben die zotte meid die je met haar iPhone boven de tafel ziet hangen. Thuis lekker koken? Count me in. Wat wil je graag dat ik je klaarmaak? Zeg het maar en ik begin er onmiddellijk aan. Ah ja, opgelet, ben wel nog maar een beginnende bakster. U weze gewaarschuwd  


Belangrijk

Het allerbelangrijkste als je buitenshuis gaat eten: prijs/kwaliteit! Ik kan verleid worden door zowel een eenvoudige keuken als door een bordje gastronomie. Als de kwaliteit er is, dan betaal ik met veel plezier de prijs. En het spreekt vanzelf dat ik graag mijn maaltijd met een glimlach geserveerd krijg. Smile baby!

 

Lievelingskeuken

Mijn lievelingskeuken... de Belgische keuken! Geef mij maar die klassiekers zoals vol-au-vent, stoofvlees, biefstuk friet en mossels! Ik maak ze zowel zelf als ik ze durf buitenshuis te kiezen. Wil niet zeggen dat ik eveneens van andere keukens hou, een Italiaantje doen, of een Thaï, een Griek, een Spanjaard of een Tunesiër, ik ga mee!

 

Foodspot

Favoriete foodspot is... Brasserie Julie in St-Martens-Bodegem. Een waar feest voor de smaakpapillen. Gastronomische Frans-Belgische keuken. En uitstekende wijnkeuze. Ze zijn verkozen tot Brasserie van het jaar en hebben ondertussen een Michelin ster. De prijs is correct. De kwaliteit is top!

 

Op de menukaart

Seizoensgebonden kaart. Momenteel ga ik voor de Canadese kreeft met Mechelse asperges als voorgerecht en de Tarbot « op de graat » met Baskische béarnaise. Dit is gewoon food heaven!

 

3 Foodspots

Nummer 1 Brasserie Julie (St-Martens-Bodegem), nummer 2 Eetboetiek (Sluis), nummer 3 Rugbyman II (Brussel). Je vindt enkele sfeerbeelden in mijn IG hoogtepunten.

 

Fooduitje

Volgend food uitstapje It’s Veggie BBQ time uitstap. Met drie andere foodbloggers The Messy Chef, A pinch of Odelle & Healthyfoodmakesyoufeelgood. 

 

Etentje thuis

Koken voor gasten staat gelijk aan pure verwennerij. Ik stel een leuke menu samen in functie van wat de gasten graag eten. Ook kaas- en wijnavond vind ik een topper. Dan kan je gezellig met je gasten tafelen en hoef je niet hele tijd in de keuken te staan.

 


E-mailen