Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De formule van Linda  


Naam: Linda Baak

Instagram: Fitandfoodloverbylinda

Website: www.fitandfoodlover.nl  

Linda en haar Instagram

Ik ben Linda, 32 jaar uit Poortugaal (dorpje vlakbij Rotterdam). In het dagelijks leven ben ik wiskundedocent. Naast koken en bakken, sport ik ook heel erg graag en is reizen een grote passie. Na jarenlang studeren naast m’n werk, ben ik in de zomer van 2018 begonnen met het delen van mijn recepten en creaties via Instagram. Vaak kreeg ik in mijn omgeving de vraag of ik een recept wilde delen. Instagram is een mooi platform om dit te doen.  

Food

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in food. Ik stond altijd bij mijn moeder in de keuken om mee te kijken en mee te helpen. Eten is voor mij gezelligheid. Het leukste vind ik om iedere keer wat nieuws te proberen.       

Uit en thuis eten

Buiten de deur eten associeer ik echt met gezelligheid. Lekker lang tafelen met goed gezelschap en een drankje. Het hoeft zeker niet altijd heel fancy te zijn, als het maar lekker is. Ook is dit de manier om bijvoorbeeld weer nieuwe inspiratie op te doen. 

Thuis heb ik helaas niet altijd zin of tijd om een heel feestje te maken van het eten. Maar in het weekend of de vakanties probeer ik wel vaak iets nieuws uit.   

Belangrijk

Kwaliteit vind ik het belangrijkste. Het hoeft zeker niet altijd een fancy restaurant te zijn, als het eten maar goed en lekker is.       

Lievelingskeuken

Japans of Arabisch (Marokkaans, Turks, etc.). Dit zoek ik juist buiten de deur graag op. Sushi zelf maken staat bijvoorbeeld nog op mijn ‘to cook-lijstje’. Gerechten uit de Turkse of Marokkaanse keuken maak ik wel af en toe zelf.   

Foodspot

Mijn favoriete foodspot is Oatmeals in New York. Een piepklein ontbijtzaakje, waar je allerlei soorten havermoutpap kunt krijgen. Inmiddels ben ik al drie keer in New York geweest en kom ik daar altijd wel meer dan 1x tijdens mijn verblijf. Geen enkele andere foodspot in Nederland heeft op mij dezelfde indruk achtergelaten als dit leuke zaakje in New York. Als je thuis graag met havermout ontbijt, dan kun je deze plek in New York echt niet overslaan.   

Op de menukaart

Allerlei soorten havermoutpap, van zoet tot hartig. Mijn favoriete combinatie bevat in ieder geval banaan en dadels, afgewisseld met andere toppings.       

3 Foodspots

1. Oatmeals in New York (als ik in New York ben, dan kom ik hier altijd). 

2. Bazar in Rotterdam (zou hier wel vaker willen eten).

3. Sumo in Rotterdam of welke sushizaak dan ook  (ik heb niet persé een voorkeur voor een zaak).   

Fooduitje

Ik ben afgelopen weekend bij Bazar in Rotterdam geweest. En het volgende fooduitje is sushi eten bij Hana in Ridderkerk.       

Etentje thuis

Dat wisselt. Het kan zomaar zijn dat ik dan juist weer wat nieuws probeer (komt geregeld voor, haha). Zo heb ik met de kerstdagen een stoofgerecht met bokkenvlees gemaakt, wat ik nog nooit eerder had gemaakt. 

En anders staat er wel vaak iets met couscous op tafel.   

E-mailen