Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De perfecte (voor)bereiding met Mieke 


Naam: Mie en Place

Instagram: mieenplace

Website: https://www.mieenplace.be/  

Mieke en haar Instagram

Ik ben Mieke, vrouw van, mama van en enthousiaste blogger van Mie en Place. Mijn passie is koken, eten en een lekker, mooi ogend bord. Mijn liefde gaat naar een gezellige sfeer aan een prachtig gedekte tafel. Yes, that’s 'Mie'. 
Alles startte in mijn kindertijd, naast het fornuis van mijn lieve bomma. Een drietal jaar geleden werd mijn culinair ei echter zo groot dat het tijd werd om iets te doen met al mijn kookideetjes. Mijn man gaf me toen voor Valentijn een website cadeau en ontwierp mijn logo. Mijn blog was geboren. Romantisch toch?
Bloggen is echt mijn ding. Mijn volgers zijn het meeste actief op Facebook, maar ook op Instagram zijn er gelukkig mensen fan van Mie en Place. Nog belangrijker dan het aantal volgers, vind ik de spontane reacties. Wanneer iemand mij komt vertellen dat ze een Mie en Placeke gemaakt hebben, dan maakt mijn hart werkelijk een sprongetje. Hier doe ik het voor. Ik houd van pure authenticiteit. 
   

Food

Food is voor mij eenvoudige (h)eerlijkheid. Ik kook meestal gezond, maar natuurlijk maak ik ook lekkere desserten en is niet alles wat ik kook veggie. Ik vind het wel belangrijk om met verse seizoensproducten te werken. Ik houd van veel smaak, respect voor het product … en ik kook met heel veel liefde. Eten betekent voor mij meer dan overleven … het is gezelligheid, een momentje van samenzijn.  
Onze open keuken is werkelijk het hart van ons huis.  Hier kom ik tot rust, kan ik mijn hoofd leegmaken, maar is er ook ruimte om gezellig te babbelen tijdens het koken. Hier komen we samen, met ons gezin en met vrienden om samen te genieten van lekker eten en van elkaar.
Die momenten zijn echt goud waard voor mij.
   

Uit en thuis eten

Ik probeer van elke maaltijd een feestje te maken, hoe eenvoudig of bijzonder het ook mag zijn. Samen gezellig aan de tafel eten betekent voor mij altijd feest. Wanneer we uit eten gaan dan zoeken we restaurantjes waarvan we de prijs-kwaliteit verhouding top vinden. Ik word echt gelukkig wanneer ik de liefde van de chef kan proeven op mijn bord. Maar omgekeerd is ook waar, wanneer het wat tegenvalt dan ben ik echt teleurgesteld en had ik liever zelf gekookt.    

Belangrijk

Wat meer betalen op restaurant vind ik geen probleem zolang de kwaliteit maar goed is. Ik houd van intieme restaurants met veel sfeer en persoonlijkheid. Ik wil me op mijn gemak kunnen voelen want anders blijf ik liever thuis. Wanneer de bediening erin slaagt om toch een huiselijk kader te creëren dan weet ik dat ik goed zit. Als ik dan ook nog eens een beperkte kaart krijg, dan groeit mijn vertrouwen meteen. Meestal vind je in die restaurants een kok die kookt volgens de seizoenen en waar je in elk bord liefde proeft. Those are 'Mie' kind of restaurants. Hier ga ik buiten met een hoofd vol inspiratie en goesting om zelf aan de slag te gaan in mijn keuken.   

Lievelingskeuken

In de Mediterraanse keuken vind ik het pure en eenvoudige waarvan ik houd. Een simpele keuken met heel veel smaak. De basis voor mijn eigen kookliefde en dus ook een belangrijk criterium als we op restaurant gaan. Een andere keuken waar ik dol op ben is de keuken uit het Midden-Oosten. Meestal ook eenvoudig, maar met zoveel smaak. Als je eens een smaakbom wilt eten dan zit je bij deze keuken perfect. 

Foodspot

Ruggeri is mijn favoriet restaurant omdat het een Italiaans restaurant is en bovendien in onze gemeente. Huiselijk gevoel: check, kleine, heerlijke kaart met verse seizoensproducten: check, prijs-kwaliteit: check, supervriendelijke, gastvrije bediening: check.  
Do I have to say more?   
https://ruggeri.be/  
 

Op de menukaart
Het allerlekkerste wat ik er ooit gegeten heb, was snoepravioli gevuld met spek en pastinaak en afgewerkt met verse truffel. Fantastisch lekker!

Het allerleukste is dat ik het volgende keer waarschijnlijk niet meer vind op de kaart en ik dus op ontdekking mag naar een ander toppertje.  

3 Foodspots

Ruggeri: https://ruggeri.be/  

Uiteraard!

The Giri Café: https://thegiri.com/ 

Ibiza heeft ons hart veroverd. Geen drukke feestjes of overvolle stranden, maar idyllische baaien en genieten van de prachtige natuur en zonsondergangen.  In het noorden van Ibiza, in het schattige dorpje San Joan, vind je The Giri Café. Laat je vooral niet misleiden door de naam, dit is zoveel meer dan een café. Wij eten het liefst in de binnentuin, waar je kan uitkijken op perkjes waar verse kruiden. Zalig! Die versheid proef je ook op je bord.

In Londen 'moet' je gewoonweg gaan eten bij Nopi.  
https://ottolenghi.co.uk/nopi

Het restaurant is van één van mijn lievelingskoks, namelijk Ottolenghi. Zijn verrassende smaakcombinaties en zijn verleidende gerechten zijn een lust voor het oog en een ongelooflijke inspiratiebron voor mij.   

Fooduitje

Ik wil heel graag én heel snel iets gaan eten in The Gilded in Antwerpen. Chef Kevin de Backer ken ik van zijn vorige B23 restaurant. In dit restaurant serveerden ze mijn ultieme veggie gerecht. Mijn versie hiervan kan je trouwens vinden op mijn blog. De chef was zo vriendelijk om het met mij (en dus met jullie) te delen. Ondertussen is hij dé kok in het pas geopende restaurant in hartje Antwerpen. Het heersende concept is het delen van gerechten en omdat dit idee echt iets voor mij is, wil ik dat dus heel snel eens gaan ervaren.

https://www.deguldeschoen.be/nl/restaurant

En ander uitje dat we gepland hebben is eentje naar Puur in Turnhout. Dit klikt dan weer helemaal met mijn zuiders kantje. Denk tapas, denk zon en denk gezelligheid. That’s 'Mie'.
http://www.heizijde99.be/ 
 

Etentje thuis
Ik ben fan van sharing dinners. Veel verschillende schotels en voor elks wat wils. Love it. Bovendien kan je als gastvrouw gezellig mee aan tafel zitten. Dus … het vraagt wat voorbereiding en wat planning, maar hé … ik ben niet voor niks Mie en Place, toch? 
 

E-mailen