Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Het toetje van Mirel 


Naam: Mirel

Instagram: mirel_food_lifestyle

Website: www.m-licious.nl 

Mirel en haar Instagram

Hi, ik ben Mirel, 47 jaar en ik woon in het prachtige Almelo. Sporten, reizen en bakken zijn mijn passies. Ik ben al vanaf mijn 23e werkzaam in de fitnessbranche.

Ben dus ook bijna dagelijks te vinden in de sportschool. Bij sportcentrum Obifit geef ik o.a. Personal Training, groepslessen (Xcore, LXR, CrossCore en circuittraining) en doe de groepslescoördinatie. Ook geef ik voedingsadvies, ben momenteel nog bezig met de opleiding Gewichtsconsulente en hoop deze dit jaar af te ronden. Ik wil mensen graag laten ervaren dat gezond eten ook heel lekker kan zijn.

Mijn Instagram bestaat hoofdzakelijk uit plaatjes van gezondere taartjes en plaatjes van mooie reizen. Hoe mijn passie voor bakken is ontstaan zal ik je vertellen. Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik het 1e boek van Oh My Pie voor mijn verjaardag. Er stonden zoveel leuke gezondere recepten van heerlijke taartjes in dat ik zelf mijn eigen recepten begon te verzinnen. Daarnaast vind ik het geweldig om een taartje of maaltijden zo op de foto te zetten dat iemand al trek krijgt bij het zien van de foto. Ik kan gewoon erg genieten van een mooi versierd taartje of mooi opgemaakt bord met eten. Elk taartje dat ik maak wordt dus ook eerst op de foto gezet voordat we het gaan eten. Zo is dus mijn Instagram- account onstaan. Inmiddels ben ik ook gevraagd als gastblogger bij Oh My Pie. 

Food

Ik ben gek op eten!  Zowel gezond als iets minder gezond. Het gaat allemaal om de balans. Je moet kunnen genieten van je eten zonder je zorgen te hoeven maken of het allemaal wel mag. Dat is ook wat ik de mensen mee wil geven, de balans tussen gezond en iets minder gezond. Wat ik ook heel interessant vind is hoe je lichaam reageert op voeding. Door gezond te eten krijg je ook veel meer energie merk ik, wie wil dat nou niet? Daarnaast moet je ook zeker kunnen genieten van iets minder gezondere dingen zonder je meteen schuldig te voelen. Waar je mij echt heel blij mee maakt, zijn heerlijke taartjes en desserts.

Als we uit eten gaan skip ik het voorgerecht en ga ik voor het hoofdgerecht en het dessert.  En dan is het helemaal geweldig als je een prachtig gepresenteerd dessert krijgt opgediend.   

Uit en thuis eten

Wij vinden het heerlijk om uit eten te gaan. Zo leuk om gerechten uit te proberen en nieuwe eettentjes te ontdekken. Het is gewoon relaxed om lekker te genieten in een mooi restaurant waar je eten ook nog eens mooi wordt gepresenteerd. Thuis maak ik wel diverse maaltijden. Ik moet natuurlijk ook rekening houden met mijn sportmomenten, dus pasta staat zeker elke week wel op het menu. 

Op de dagen dat ik iets meer tijd heb, vind ik het leuk om de gerechten/ontbijtjes/taartjes mooi op te maken. Laten we eerlijk zijn, van een mooi opgemaakt bordje eet je toch met meer plezier. 

Belangrijk

Als we uit eten gaan kijk ik vaak naar de inrichting en sfeer van het restaurant. Ook check ik thuis al de dessertkaart. Ik ben gek op niet-alledaagse desserts. 😉

Natuurlijk let ik ook op prijs en het menu.   

Lievelingskeuken

Mijn lievelingskeuken is toch wel de Moluks/Indonesische keuken. Hier kan ik zo van genieten! Hier in de buurt zijn er helaas niet veel goede restaurants van dit genre. 

Sushi maak je me ook heel blij mee of een Poké Bowl. Als ik buiten de deur eet ga ik wel vaak voor vis, en probeer hiervan verschillende gerechten uit.

Met speciale gelegenheden zoals verjaardagen trakteer ik de visite op een Moluks/Indonesische maaltijd zoals saté met lontong en een frisse salade.  

Foodspot

Mijn favoriete foodspot op dit moment is de Kruidentuin in Geesteren (www.bistrodekruidentuin.nl).

Het eten is hier echt geweldig! Alles is supervers, mooi gepresenteerd, fijne locatie, goede bediening en een prettige sfeer. Sinds kort hebben ze ook een mooi terras buiten, waar je heerlijk kunt zitten. 

Op de menukaart

Het is een diverse keuken. Het zusje van mijn beste vriendin werkt daar, dus als we daar eten krijgen we heel vaak wat extra's van de kok. 😊

Als voorafje zijn de van de houtskool gemarineerde en gegrilde spareribs heel lekker.  Als hoofdgerecht de Proeverij van 3 vissoorten; kabeljauw, gebakken scampi's en zachtgegaarde zalmfilet.

Wat betreft het dessert moet je echt gaan voor de Proeverij van lekkernijen uit eigen keuken. Deze kan je ook voor 2 personen bestellen.   

3 Foodspots

Bistro De Kruidentuin in Geesteren (zie boven).

De GastroBar in Almelo (www.gastrobar1910.nl).  Mijn zoon werkt hier als leerling kok. We komen hier dus wel geregeld. Erg leuk dat je zoon je eten bereidt. Ben erg trots op hem.

Taveerne Het Wetshuys (www.wetshuys.nl).  Hier kun je goed terecht voor een heerlijke lunch. Je kan hier fijn op het prachtige terras zitten, zowel 's zomers als 's winters. 

Fooduitje

Ik heb alweer 2 uitjes in de planning. Naar de Gastrobar en naar de Kruidentuin.   

Etentje thuis

Iets uit de Indonesische keuken, niet te moeilijk en altijd lekker. En natuurlijk een zelfgemaakt taartje als afsluiter.    

E-mailen