Stylishbeeld-foodspots
Food en media

To the Muna and back


Naam: Muna 

Instagram: tothemoen_foodie

Website: -


Muna en haar Instagram

Ik ben Muna, 32 jaar oud en in het dagelijkse leven werk ik bij het UMC Utrecht als onderzoeksmedewerker. Een ontzettend leuke baan waar ik voldoening uit kan halen. Door het helpen van mensen om samen de zorg van morgen te verbeteren. Maar mijn echte passie is FOOD en alles wat er mee te maken heeft ... Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te proberen en te proeven. :)

Tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof heb ik mijn passie voor koken/bakken ontdekt … maar al snel merkte ik dat iedere avond een taart of ovenschotel vol carbs eten niet bepaald goed is voor je gewicht. :s Na wat zoeken kwam ik uit op koolhydraatarm (KHA/Paleo) eten. Lekker eten en ook nog afvallen, wat uitkomst hè? :) Hier wilde ik meer mee gaan doen. Het begon met af en toe een foto plaatsen op Instagram, wat uitgroeide tot een dagelijkse hobby . Nu geniet ik ervan om mijn recepten/inspiratie/tips te kunnen delen. En nog meer als ik zie dat mensen iets van mij hebben uitgeprobeerd.


Food

Food betekent ALLES! Met food kan je de bijzondere momenten in het leven delen … En ervan genieten met anderen.


Uit en thuis eten

Ik geniet heel erg van buiten de deur eten. Of het nou naar mijn favoriete restaurant gaan is of een nieuw restaurant proberen.

Ik vind het leuk als ik de menukaart van tevoren kan doornemen. Zo kan ik me inbeelden in de gerechten. 

Als we thuis eters krijgen, probeer ik altijd wel een soort van thema aan te houden en maak ik hoofd- en nagerecht vaak in dat thema.


Belangrijk

Kwaliteit- en prijsverhouding vind ik wel belangrijk. Deze moet wel kloppen. En voor wat betreft de menukeuze: ik eet alleen halal vlees, maar als ik naar een niet-halal restaurant ga, vind in het wel belangrijk dat ze een vis/vega-optie hebben die uitdagend is en niet standaard zalm of geitenkaassalade.


Lievelingskeuken

Ik heb niet persé een lievelingskeuken maar als ik MOET kiezen, ga ik voor de Mediterrane/Midden Oosten keuken. Daar zijn de smaken/ingrediëntsamenstelling zo verfijnd en lekker. 


Foodspot

Restaurant Bazaar in de Albert Cuyp te Amsterdam, bij binnenkomst stap je direct in een andere wereld. Je proeft de smaken van de Arabische keuken en waant je in een 1001 nacht.


Op de menukaart

Tavuk Sis Kebab, gegrilde kebab van in saffraan en yoghurt gemarineerde kipfilet met rijst, kerriemayonaise, haydari en gefrituurde aardappelen

En als afsluiter en een MUST Cheesecake met noten en dadels.


3 Foodspots

Restaurant Bazaar (Amsterdam) http://www.hotelbazar.nl/nl/restaurant-bazar-amsterdam/ 

Metro City Kitchen (Utrecht) https://www.restaurantmetro.nl/ 

Street Foodclub (Utrecht) https://thestreetfoodclub.nl/nl/ 

Bij alle drie de restaurants eten we regelmatig een hapje of gaan we erheen met de kids voor een brunch.


 Fooduitje

Nee, ik houd meer van spontane dinner-dates. :)


Etentje thuis

Verschilt per keer en ook afhankelijk van ‘t gezelschap dat komt eten. Als mijn familie komt, eten we Somalisch (lijkt op Arabische keuken). Lekker op safe spelen! :)

Maar met vrienden vind ik het juist leuk om nieuwe recepten te proberen. En een toetje mag ZEKER niet ontbreken. Want je moet het wel feestelijk af kunnen sluiten. :)

E-mailen