Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Myra's Bourgondische genenprint 


Naam: Myra Madeleine

Instagram: www.instagram.com/myramadeleine

Website: www.myramadeleine.com 

Myra en haar Instagram

46 lentes, alweer bijna 16 jaar getrouwd, trotse mama van 3, grote zus van 2, tante van 10 en nicht van bijna 40 (je komt uit een Brabants nest of je komt het niet!). 

Na veertien jaar België en Amerika nu weer ´terug op honk´ in Breda en deel ik sinds 2,5 jaar met veel plezier dagelijks mijn Bourgondische genenprint via mijn website, Instagram, Pinterest en Facebook. 

Achter de schermen ben ik daarnaast druk met food PR-opdrachten voor mooie opdrachtgevers in België en Nederland. Voor mij de ultieme combinatie!  

Food

Food is voor mij een thema waarin ik werkelijk alles terugvind wat voor mij belangrijk is: verhaal, trends, passie, emotie, verbinding en esthetiek.  

Uit en thuis eten

Omdat ik helaas niet geboren ben met het nodige geduld maar wel een enorme liefhebber ben, laat ik me graag tijdens een avondje uit verwennen. Laat mij thuis maar de functionele chef zijn voor mijn gezin, als inspirator en aanjager van de enige echte chef in huis, the hubs, voor het dekken van een mooie tafel. En buiten mijn gezin als de toeschouwer, de beschrijver, de bewonderaar, de genieter … Een kwestie van doen waar je goed in bent. 

Belangrijk

Ik ga altijd voor de totaalbeleving. Vanaf het moment dat je de deur binnenstapt tot het moment dat je de parkeerplaats afrijdt. Is de verlichting goed, de muziek zorgvuldig gekozen, zijn de tafels mooi ingedekt, weet het personeel aan tafel de juiste tone of voice te kiezen, zijn de borden met zorg opgemaakt … Daarbij is de kwaliteit van het eten als vanzelfsprekend altijd ´key´. Naar prijs kijk ik minder. Als een avond helemaal klopt betaal ik daar graag (een beetje meer) voor! 

Lievelingskeuken

Dit is voor mij een on-mo-ge-lij-ke vraag, haha. Ik ben heel nieuwsgierig en een alleseter. Als er zorg en aandacht aan is besteed kan werkelijk elke keuken mij bekoren.  

Foodspot

Onlangs was ik te gast bij Noble Kitchen in Cromvoirt. ´Haast on-Nederlands´, hoorde ik mezelf zeggen. Hier is werkelijk aan het aller, aller, allerkleinste detail gedacht. Naast het grote succes van Michelinster-restaurant Noble laat patron cuisinier Edwin Kats hier chef Bobby Rust en souschef Tom Schoonus onder zijn leiding shinen en dat doen ze perfect!        

Op de menukaart

Ik at er onder andere heerlijke oesters met gin, komkommer en verse basilicum. Yakitori met bonito flakes. Papadum met champignons. Genoot er van Sushi Noble style (kalfstartaar met paling en amandel) en een fijn gerechtje met kabeljauw, boerenkool, bonito flakes en groene peper. En als dessert…cheese cake met geitenkaas, bramen en gezouten drop. Do I need to say more?      

3 Foodspots

… En toen bleef het stil. Het is eigenlijk zelden dat ik meerdere keren terugga naar hetzelfde adres. Je kunt namelijk maar zoveel eten in een leven en dan trekt het uitproberen van nieuwe veelbelovende adressen toch altijd harder.  

Fooduitje

19 Maart ben ik aangeschoven voor het jaarlijks terugkerende asperge kick-offdiner bij de allerleukste topchef die ik ken: Eric Swaghoven van Valuas* in Venlo. Hij heeft die avond samen met 5 andere sterrenchefs een exclusief asperge-diner geserveerd. Alleen al zijn aanstekelijke levensvreugde maakt het een feest om erbij te mogen zijn … en dan kan hij nog koken ook, haha! 

Etentje thuis

Wat er op tafel komt hangt helemaal af van het gezelschap en van het seizoen. Niet iedereen hecht immers net zoveel waarde aan lang en goed tafelen als wijzelf. Soms kan het dus een uitgebreid klassiek Frans diner zijn, als de zon schijnt vlees of vis en groenten van de BBQ en als er veel kinderen bij zijn zou het zomaar kunnen dat ik het gourmetstel weer eens uit de kelder tevoorschijn haal …


  

E-mailen