Stylishbeeld-foodspots
Food en media

De kookliefde van René 


Naam: René Sponselee

Instagram: Renekooktmetliefde

Website: - 

René en haar Instagram

Ik ben René Sponselee, 26 jaar en woonachtig Hulst (Zeeuws-Vlaanderen, NL).

Van beroep ben ik eigenlijk kapster en ik werk nu al 6 jaar in deze sector. Ik heb een persoonlijke Instagram en daarop poste ik af en toe eens een foto van mijn gerechten die ik gemaakt had. De reacties van mijn vrienden waren superleuk. Ze zeiden dat ik een pagina moest openen, mijn eten zag er altijd zo goed en lekker uit. Dat is natuurlijk super leuk om te horen. Na wat twijfelen heb ik het dan toch gedaan en zo is op 24 september 2018 Renekooktmetliefde ontstaan. 

Food

Food is alles. Iedereen heeft het iedere dag nodig. En dan wordt het leuk om mensen te kunnen inspireren of gewoon iets moois en lekkers te kunnen laten zien. Want waarom zouden we ons bij de standaard dingen houden als er zoveel lekkers bestaat.   

Uit en thuis eten

Als ik buiten de deur eet, is het voor mij altijd fijn om even te genieten van de kunsten van een ander. Lekker niks doen en de voetjes onder tafel schuiven. Ik kook supergraag, maar af en toe is het voor Foodies ook lekker om even te kunnen ontspannen. Als ik thuis eet, probeer ik bijna altijd een feestje van mijn eten te maken. Nieuwe dingen uitproberen, meedoen met foodchallenges. En heel af en toe is iets makkelijks zoals frietje of pizza voor ons ook geen straf (oepsie, haha). 

Belangrijk

Het belangrijkste voor mij is het gezelschap. De mensen waar je mee bent. Ook al is het eten niet te (vr)eten: lach erom en maak ondanks dat er toch iets leuks van. En tuurlijk let ik erop als ik iets uitzoek om te gaan eten.

En ja waar let ik dan op, vooral of iets er gezellig uitziet, maar ook of de kaart bevalt en wat de prijzen zijn. 

Ik woon sinds 2 jaar samen met mijn vriend in ons huis en hebben nog veel dromen, dus er moet ook wat gespaard worden, haha! 

Lievelingskeuken

Ik heb niet specifiek een lievelingskeuken. Ik probeer gewoon graag van alles uit, zodat ik veel nieuwe dingen leer. Italiaans vind ik superlekker maar zal hier niet naar gaan zoeken als ik buiten de deur eet. 

Foodspot

Mijn favoriete foodspot is de Markthal in Rotterdam! Hier is zoveel beleving en zoveel lekkers. Ik kom er heel graag en de reden is dat je zoiets bij ons in de buurt gewoonweg niet vindt. Zelfs een voor een Toko moet ik al minstens 30 kilometer rijden en dat mis ik echt!

Daarom is het super dat je daar alles bij elkaar hebt! Een pareltje voor de Foodies. 

Op de menukaart

Zoals de naam al zegt is het een grote overdekte markt waar je ook kunt eten. Veel groenten, fruit, kaas, worsten, vis, vlees, olijven tapenades en zoveel andere lekkere dingen. 

3 Foodspots

1. Het vermoeide model in antwerpen.

    lekker knus en goed van eten

https://www.facebook.com/pages/Het-Vermoeide-Model/284663658238526 

2. Napoleon in Hulst

    De exclusievere zaak in hulst.

https://www.restaurantnapoleon.nl/ 

3. De vest in Hulst

    Mooi restaurant wat uitkijkt op de wallen van Hulst. En onbeperkt gamba's zijn daar heeel erg lekker!

https://www.restaurant-devest.nl/ 

We komen er niet heel vaak, maar als ik ga dan genieten we er wel extra van! 

Fooduitje

Ja toevallig dit weekend. Afgelopen weekend is mijn papa verjaart en we gaan dit weekend in Antwerpen eten bij Mon; een grillrestaurant. Ik ben zeer benieuwd hoe het er zal zijn.

http://www.restaurantmon.be/ 

Etentje thuis

Oh dat is altijd verschillend, ligt ook aan de gasten die je krijgt en welke dag/feestdag.

Zo heb ik laatst met mijn verjaardag een voorgerecht gemaakt van carpaccio met zwarte pasta en truffelolie op een bedje van rucola met tomaatjes en parmazaan. En als hoofdgerecht een lasagnette met vis. 

Maar als het kerst is, doe ik net iets uitgebreider, heb ik het toetje gemaakt en 5 verschillende chocoladetruffels geserveerd.      

E-mailen