Stylishbeeld-foodspots
Food en media

The baking bucketlist

 

Naam: Saskia Lankhorst

Instagram: @thebakingbucketlist

Website: www.thebakingbucketlist.nl

 

Saskia en haar Instagram

Ik ben Saskia, 31 jaar en in het dagelijkse leven geef ik les op een middelbare school. Een ontzettend leuke school met heel veel leuke leerlingen en collega’s. Maar dat koken hè ... al van kleins af aan vind ik koken leuk. Toen ik op kamers ging in mijn studententijd, groeide de liefde voor lekker eten en koken. Ik kookte vaak voor studiegenootjes en mijn leuke huisgenootjes (waar ik nog steeds af en toe voor kook!). Een paar jaar geleden begon het toch echt te kriebelen … ik wilde meer doen met mijn liefde voor koken. En dat begon met af en toe een foto plaatsen op Instagram. Maar dat groeide al snel uit tot een wekelijkse hobby en een eigen website. Nu geniet ik ervan om mijn recepten te delen. En nog meer als ik zie dat mensen mijn recepten hebben uitgeprobeerd. 

 

Food

Ik kan echt niet zonder eten! Hahaha, voor mij gaat eten samen met de bijzondere momenten. En ik kan er echt onwijs van genieten, als andere mensen genieten van mijn eten.

 

Uit en thuis eten

Ik geniet heel erg van buiten de deur eten. Ik ga dan van tevoren, als het even kant, de menukaart al doornemen. En ik geniet dan echt het meeste van gerechten die ik thuis niet zomaar na kan maken. Als er bij mij thuis mensen komen eten, dan kan ik nooit iets simpels op tafel zetten. Er komen altijd hapjes vooraf bij en het moet voor mij dan iets ‘speciaals’ zijn. Dus in de winter een stoofpotje, een bijzonder stuk vlees, een goede risotto of Aziatische hapjes.

 

Belangrijk

Kwaliteit vooral. Een gerecht kan heel simpel zijn of in een sterrenrestaurant met schuim/gel/etc. Maar in de basis moet de kwaliteit van de producten goed zijn.

 

Lievelingskeuken

Thuis vooral de Franse keuken. Buiten de deur Aziatisch, omdat ik daar zelf minder thuis in ben.

 

Foodspot
Disch in Den Bosch, superleuke kaart, mooi interieur en onwijs vriendelijke gastvrouw.
https://restaurantdisch.nl/ 
En Balije Park, tot nu toe lekkerste restaurant in omgeving van Utrecht. Mooie tuin om buiten te zitten en hele mooie gerechten. https://balijepark.nl/ 
Als Brabander in Utrecht moet ik toch uit beide provincies een hotspot noemen.

 

Op de menukaart

Bij Disch zijn favoriet de oesters met bijzondere toppings en de steak tartare. Maar ook de pata negra pizza is heerlijk. 
Balije Park heeft een regelmatig wisselende kaart en verrassingsmenu. De Lazy Sunday is ook zeker een aanrader.

 

3 Foodspots
Zie boven bij 'Foodspot'. Bij deze twee kom ik regelmatig. Balije Park is wel een stukkie duurder.
Als derde foodspot: Streetfood Club, Aziatische kleine gerechtjes. Alles is lekker, maar het interieur is helemaal een feestje. Perfect voor mooie plaatjes. ;) (https://www.bookdinners.nl/restaurants/utrecht/the-streetfood-club)

 

Fooduitje

Er staan al een hoop etentjes gepland. Maar het leukste vind ik om op een stedentrip of vakantie lekker te gaan eten. Er staan nu tripjes gepland naar Sicilië, Wenen, Normandië, Manchester en deze zomer ga ik naar Japan. Dus als foodie kan ik mijn hart op!

 

Etentje thuis

Ik kies vaak een stoofpotje of een hele kip uit de oven. Ideaal om meteen voor een grote groep te maken. En ik vind het ook wel fijn als het gerechten zijn waar je vooraf tijd in moet steken, maar als vrienden of familie er zijn wil je gewoon lekker bij hen aan tafel zitten.

 


  

E-mailen