Stylishbeeld-foodspots
Food en media

Stadsbrouwerij 013

Het is al weer even geleden dat we een weekendje in Tilburg zijn neergestreken; uiteraard om even lekker eropuit te gaan, maar natuurlijk kunnen de leuke foodspots niet ontbreken. Ons doggie was ook mee, dus 'dog friendly' was een must. Gelukkig was hij in veel restaurants gewoon welkom, zo ook voor het 'diner' (klinkt heel chic) bij Stadsbrouwerij 013. De naam zegt het al: Brouwerij, Tilburgse speciaalbieren. Bier is niet zo aan mij besteed, maar deze zaak ademt bier! Bij binnenkomst zie je links al een paar imposante ketels staan; een rondleiding door de brouwerij behoort ook tot de mogelijkheden. Voor datums en reserveringen kun je op de website van de Stadsbrouwerij terecht.

Wij hadden (gelukkig!) een tafeltje gereserveerd voor het avondeten, maar we waren er al iets eerder. Het was behoorlijk druk, en dat is al een goed teken! Het was geen probleem dat we iets eerder waren, een tafel was met een paar minuten al beschikbaar. We begonnen met een knoflookbroodje. Laat het woordje 'je' maar weg; heerlijke sneetjes brood met knoflook en prei. Je proeft al gelijk dat het ambachtelijk bereid is. Ik houd ervan! Daarna werd het hoofdgerecht geserveerd: een hotdog en kalfswang. Dit laatste gerecht wordt op de menukaart heel origineel 'gloeiende glimlachjes' genoemd. Gegaard in truffel-bierjus, dus toch een soort van 'biertje' voor hub. In veel gerechten die op de kaart staan is bier verwerkt, en ook wordt netjes aangegeven welk soort bier wordt aanbevolen bij een gerecht. Het broodje hotdog was een beetje onhandig om te eten, maar dat kan ook aan mij hebben gelegen! Ik wil dit soort gerechten toch ook graag netjes kunnen eten. Maar het smaakte heerlijk!

Ook al zaten we vol, plaats voor een toetje is er altijd wel. Al wist ik toen nog niet hoe groot het toetje was. Ik ging voor een Sundae ice, over de top. En dat was ie ook; fout, maar zo lekker! Voor mijn man een panna cotta, met kokos, witte chocolade en siroop. We hebben gesmuld.

Hoewel het best druk (en misschien iets te luidruchtig) was, was het bedienend personeel vol aandacht voor onze viervoeter Vegas, die de nodige knuffels en een bakje water heeft gekregen.

Ben je in (de buurt van) Tilburg, heb je zin in bier een goed 'huisgemaakt' bord met lekkers, dan heb je met Stadsbrouwerij 013 de plek gevonden!


Website: https://stadsbrouwerij013.nl/

Honden toegestaan: ja


  

E-mailen